
- Stock: Є в наявності
- Код: 289569603
0% Customers recommend this product
-
5 Awesome0%
-
4 Great0%
-
3 Average0%
-
2 Bad0%
-
1 Poor0%
Reviews Over Сир Фоль Епі Fol Epi 300 г
- (0)
Total Reviews (0)
click here write review to add review for this product.
Report this review.
Опис
Сир Фоль Епі Fol Epi 300 г
Це французький сир із цільного коров'ячого молока, який має незвичайний для сиру зовнішній вигляд. Головки сиру мають круглу форму, що нагадує буханця хліба, з рельєфним малюнком у вигляді колосків. Завдяки цьому, а також вишуканому смаку Фоль Епі швидко завоював ринок у Франції, а потім і в багатьох інших країнах світу.
Назва сиру Фоль Епі (Fol Epi) перекладається з французької як «дикий колос». Таке ім'я сир отримав завдяки своїй унікальній напівсферичній формі хлібного короваю, кірка якої прикрашена 8 опуклими зображеннями зернових колосків. Після формування та дозрівання на сир наносять покриття з пшеничного борошна, яке потім обсмажують до придбання золотистого кольору. Написи з назвою «Fol Epi», які йдуть по периметру, наносяться спеціальним лазером.
Сирна маса фоль епі ніжна, гладка, еластична, жовтуватого відтінку, з великими вічками. Зверху сир покритий скоринкою, обсмаженою в борошні пшеничного.
Смак сиру досить приємний, що віддає горіхово-фруктовими нотками і рум'яною скоринкою. Він нагадує смак сиру Емменталь, доповнений легким ароматом пшениці. Фоль епі дуже багатий на білки. У продажу є не лише класичний сир, а й із різними добавками.
Виготовляють сир Фоль Епі у долині річки Луари, на північному заході Франції з 1989 року. Сир Фоль Епі готується з не пастеризованого коров'ячого молока та належить до групи варено-пресованих сирів. Це означає, що після ферментації молока сирну масу прогрівають до температури 50-60 ° протягом 30-60 хвилин. Після цього сир стає більш щільним і набуває насиченого смаку. Потім сирна маса пресується - з неї видаляється сироватка і формується. Далі сирні головки витримують кілька днів у соляному розсолі для формування щільної кірки на поверхні. Наступним етапом виготовлення сиру Фоль Епі стає визрівання, воно триває від 8 тижнів до 12 місяців. Перед пресуванням додаються спеціальні ферменти, які під час дозрівання сиру дають великі вічка-дірочки, наповнені вуглекислим газом.
Для виробництва 1 кг сиру потрібно 10 літрів пастеризованого коров'ячого молока.
Сир Фоль Епі потрапляє на прилавки магазинів у вигляді «сирних короваїв», а також брусків та нарізки, що найзручніше для подачі на стіл у домашніх умовах.
Нарізка цього сиру хороша для приготування домашніх бутербродів та канапе. Гарячі тости з сиром Фоль Епі подаються до курячих бульйонів, рибних або грибних супів. В Україні прийнято подавати гарячі тости до супу на окремій тарілочці, у Франції та Італії їх кладуть прямо в суп - спробуйте! З Фоль Епі можна приготувати тосканські тости – самостійну закуску. Для такого тосту 2 шматочки хліба злегка обсмажуються з двох сторін, і між них викладаються скибочки вареної або сиров'яленої шинки, сир Фоль Епі та подрібнені в'ялені томати.
Можна також подавати з овочевим салатом.
Для Фоль Епі характерний специфічний солодкувато-фруктовий смак, який ідеально поєднується з сирою яловичиною в карпаччо, і може замінити пармезан у цій страві.
Фоль Епі додають у гаряче картопляне пюре та отримують відмінний гарнір до смаженого м'яса та курки.
Сир дуже гарний як десерт зі свіжими фруктами, наприклад зі стиглою вишнею або ківі.
При виборі аперитиву перевагу слід віддати таким винам, як шардоне, совіньйон, мерло. Особливу увагу слід звернути на процес нарізування голівки сиру. Спочатку вона ріжеться навпіл за допомогою спеціального ножа. Для подальшого обробітку слід визначити центральну точку, а потім ножем з однією або двома ручками нарізати сир на скибочки, починаючи від центру. Описаний спосіб допоможе уникнути небажаних втрат при нарізанні сиру. Запах фоль-епі досить різкий. Якщо його не загорнути в пергамент або харчову плівку, його аромат може передатися іншим продуктам, а сам сир - швидко висохнути.
Характеристики
Характеристики | |
Жирність, % | 50 |
Країна виробник | Франція |
Країна реєстрації бренду | Франція |
Термін зберігання | 120 днів |
Тип | Тверді сири |
Тип сировини | Коров'я |
Харчова та енергетична цінність | Білки 24.70г Жирі 27.30г Вуглеводи 0.50г |